Σαρακοστιανές λαγάνες
Σαρακοστιανές λαγάνες στη ψωμιέρα

Λαγάνα- το ψωμί της Σαρακοστής

Για εμάς η παρασκευή της λαγάνας, όπως και κάθε ψωμιού είναι ιεροτελεστία.

Ακολουθούμε τη παραδοσιακή συνταγή, αλλά κάνουμε και μερικές παραλλαγές,  Εκτός από τη παραδοσιακή λαγάνα, άλλες τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ρίγανη, ή μαυροσούσαμο και σουσάμι, ή δενδρολίβανο ή σπόρους και σε άλλες προσθέτουμε ολόκληρες ελιές, ή λιαστή ντομάτα και θυμάρι, ή πιπεριές Φλωρίνης και τσίλι.

Για όσους ακολουθούν κάποια ειδική διατροφή, ετοιμάζουμε λαγάνες με αλεύρι ολικής άλεσης, πίτουρο και λινάρι ή αλεύρι dinkel.

Εμπνεύστειτε και προσθέστε στο τραπέζι της Σαρακοστής τις λαγάνες που αγαπάτε!

  • Με μαυροσούσαμο και σουσάμι
  • Με ελαιόλαδο και δενδρολίβανο
  • Με ελαιόλαδο, δενδρολίβανο και χοντρό αλάτι
  • Με λιαστή ντομάτα και θυμάρι
  • Με ελιές Καλαμών και Χαλκιδικής
  • Με πιπεριές Φλωρίνης και τσίλι
  • Αγ. Όρους με ελαιόλαδο
  • Αγ. Όρους με ελαιόλαδο, χονδρό αλάτι και ρίγανη
  • Αγ. Όρους με σουσάμι
  • Με αλεύρι ολικής άλεσης,πίτουρο και λινάρι
  • Με αλεύρι dinkel και νιφάδες dinkel
  • Ολικής με σπόρους
  • Προζυμιού
  • Προζυμιού με σπόρους