ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ    ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     

04/04/2011

Η κρίση μας βρήκε πάνω στην ώρα που χτίζαμε το όραμά μας για έναν από τους καλύτερους χώρους γεύσης στην Ευρώπη. Πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι το αξίζει η Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποί της. Το κοινό λάτρεψε την προσπάθεια και μας το δείχνει καθημερινά. Για να βγούμε οικονομικά χρειαζόταν και η δίκαιη υποστήριξη των φορέων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της οικονομίας. Αυτή η υποστήριξη δεν ήρθε -οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε θα μπορούσαν να γεμίσουν βιβλίο. Κι έτσι ζητήσαμε την στήριξη των ανθρώπων μας, των εκλεκτών αρτοποιών, ζαχαροπλαστών και πωλητών, του κάθε εργαζομένου στα Blé. Και την είχαμε και συνεχίζουμε να την έχουμε και είμαστε περήφανοι για αυτό! Το ψωμί που βγάζουμε, το εκλεκτό ψωμί που βγάζουμε είναι και το "ψωμί" μας. Σας ευχαριστούμε που το εκτιμάτε και μας τιμάτε με την προτίμησή σας.

Μας κατηγορούν για απλήρωτους εργαζόμενους. Λένε συκοφαντικά ψέματα. Πράγματι οφείλουμε μέρος των αμοιβών των εργαζομένων μας γι'αυτό άλλωστε ζητήσαμε την υπομονή και την υποστήριξή τους. Συμφώνησαν σχεδόν όλοι, πάνω από ενενηνταπέντε άνθρωποι στο σύνολο των εκατό περίπου εργαζομένων σε διάφορες ειδικότητες. Και δεν συμφώνησαν μόνο στα χαρτιά αλλά με την καθημερινή τους προσπάθεια στηρίζουν τις αξίες του Blé -κορυφαία ποιότητα, ευγενική εξυπηρέτηση, καθημερινή αναζήτηση νέων, καλύτερων  προϊόντων. Στηρίζουν τη δουλειά τους, τη δουλειά των συναδέλφων τους και την επιχείρηση που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες.

Μας κατηγορούν ότι δεν πληρώνουμε τις παραπανίσιες ώρες που δούλεψαν οι εργαζόμενοί μας. Λένε δυσφημιστικά ψέμματα.
Ούτε μια ώρα απλήρωτη, ούτε μια ώρα προσφοράς χωρίς ανταμοιβή - έτσι δουλεύει το Blé.

Μας κατηγορούν ότι φτιάξαμε ένα "κολοσσό" στην Αγίας Σοφίας και κερδίζουμε σε βάρος των εργαζομένων μας. Λένε ανόητα ψέματα.
Για να φτιαχτεί αυτός ο άθλος της αρχιτεκτονικής και της γεύσης χρειάστηκαν όλοι οι οικονομικοί μας πόροι και τραπεζικός δανεισμός.
Δεν είμαστε χομπίστες, δεν ξοδεύουμε το περίσσευμα και το υστέρημά μας για διασκέδαση - κάνουμε δουλειά και θέλουμε να είναι επιτυχημένη. Το κόστος της επένδυσης ήταν πρωτοφανές στη Θεσσαλονίκη. Το κόστος των υλικών για τα προϊόντα μας είναι "υπερβολικό" σε σχέση με ό,τι συνηθίζει ο κλάδος και για το ψωμί και για τα γλυκά, τα παγωτά και τα μικρά μας γεύματα. Κάθε έσοδό μας διοχετεύεται στις αμοιβές των ανθρώπων μας, στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών μας και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προς το κοινό μας, όπως ο εκλεκτός καφές.

Μας κατηγορούν ότι μειώσαμε στο μισό τους μισθούς. Λένε εγκληματικά ψέματα. Οι μισθοί δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ και τους καταβάλουμε τμηματικά - κανείς δεν είναι ευχαριστημένος αλλά όλοι οι Έλληνες παλεύουν να κρατηθούν και αυτή η προσπάθεια δεν βοηθιέται με ψέμα και καταστροφή. Όπως χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις έτσι και η δική μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την "οικογένειά τους", τα στελέχη και τους εργαζόμενούς τους που προσφέρουν στην αμοιβαία προσπάθεια με αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πολύ περισσότερο όταν εξαρτώνται από την καθημερινή, καλή σχέση με τους πελάτες που εξυπηρετούν. Και ακόμα περισσότερο όταν σέβονται τη δουλειά τους, υπηρετούν την ποιότητα και δεν ψάχνουν ευκαιρίες για "αρπαχτές"! Αυτή τη σχέση έχουν βάλει στο στόχαστρο με τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Καμιά συνδικαλιστική δεοντολογία, καμιά ιδεολογική θέση, καμιά πολιτική πρακτική δεν μπορεί να δικαιολογεί τέτοιες μεθόδους. Ούτε το ατομικό συμφέρον τις δικαιολογεί. Τότε γιατί;

Γιατί μας δυσφημείτε; Γιατί παρασέρνετε και καλοθέλητους ανθρώπους που δικαιολογημένα δυσαρεστούνται και με την υποψία έστω ότι το μαγαζί που εκτιμούν δεν πληρώνει τους ανθρώπους του; Γιατί διαβάλετε μια από τις πιο μεγάλες προσπάθειες να έχουμε αξιόλογα πράγματα στην πόλη μας; Γιατί εκφοβίζετε και προσβάλετε τους ανθρώπους μας; Γιατί την ελάχιστη μειοψηφία σας τη φουσκώνετε με μεγάφωνα και απειλές και ψέματα και προσβολές; Γιατί δεν σέβεστε τις αποφάσεις, τις γνώμες, τη στάση και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στα Blé;

Tί ή ποιούς εξυπηρετείτε;


Εκ της διευθύνσεως
των καταστημάτων Blé


25/11/2011

Blé. Αληθινή γεύση -ψωμί, γλυκά, μικρά γεύματα, φρεσκοψημένος ...

Blé. Αληθινή γεύση -ψωμί, γλυκά, μικρά γεύματα, φρεσκοψημένος καφές, ό,τι κάνει καλύτερη τη ζωή μας κάθε μέρα, ό,τι δίνει γεύση στη ζωή μας κάθε μέρα.

Φυσικά υλικά, ποιότητα και τέχνη στη γεύση, αυτό είναι το Blé. Το ψωμί για παράδειγμα, εδώ είναι ιεροτελεστία. Οι αρτοποιοί του Blé καλλιεργούν δικά τους φυσικά προζύμια από μούστο, φρούτα, πληγούρι ή γιαούρτι και αφήνουν τις ζύμες να ωριμάσουν αργά-αργά. Πλάθουν τα ψωμιά όλα στο χέρι και τα ψήνουν στον ξυλόφουρνο ή πάνω στην πέτρα. Το καταλαβαίνεις στη γεύση και το άρωμα, ακόμα και τέσσερις-πέντε μέρες μετά.

Οι άνθρωποι του Blé γυρνάνε την Ελλάδα και τον κόσμο για συνταγές και υλικά, όπως οι βέλγικες σοκολάτες, η βανίλια Μαδαγασκάρης ή Ταϊτής, τα άλευρα σίκαλης από τη Γερμανία ή το φρέσκο ελληνικό βούτυρο και τη ξινομυζήθρα από την Κρήτη.

Δοκιμάστε επίσης προφιτερόλ, τη γεύση που έμαθε ξανά στη Θεσσαλονίκη - την αξία της αυθεντικής συνταγής. Βέλγικη κουβερτούρα με 62% περιεκτικότητα σε κακαόμαζα, βέλγικη σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα με φρέσκα γαλλικά choux ημέρας, γεμισμένα με κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης. Διαλεχτά υλικά δεμένα με έμπνευση και τέχνη… το προφιτερόλ όπως πρέπει!

Πάρτε γεύση Κρήτης! Ήρθαν οι Κρητικοί μάστορες, στρώθηκαν οι συνταγές και άρχισε ο κύκλος της απόλαυσης -αιγοπρόβειο φρέσκο ανθότυρο, ξινομυζήθρα και Κρητικό μέλι φτιάχνουν κάθε μέρα Σφακιανές βοσκόπιτες, Στειακά Ανεβατά Καλιτσούνια, Λυχναράκια… ακαταμάχητα!

Τώρα πια μπορείτε να φανταστείτε και τις χωριάτικες πίτες με φρέσκο βούτυρο και φέτα ΠΟΠ, τις φοκάτσιες με τη λεπτή ζύμη τους, τα σάντουιτς με ζυμωτά ψωμιά και ιταλικά προσιούτι και σαλάμι ή τα μοναδικά χαρμάνια καφέ που διαλέγει και ψήνει ο ιταλός μάστορας του Blé καθημερινά. Καλή σας όρεξη, κι αν δεν μένετε στη Θεσσαλονίκη, καλή υπομονή!

12/12/2011

ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ Σ’ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ Σ’ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


To Blé - Ψωμί & Γλυκά για να ευχαριστήσει τους καταναλωτές που αγκάλιασαν τη φιλοσοφία του, κατεβάζει κάθε εβδομάδα την τιμή σ’ ένα από τα προϊόντα του στο Facebook.

To Blé - Ψωμί & Γλυκά, εγκαινιάζοντας την είσοδό του στα κοινωνικά δίκτυα (social networks) καλεί τους fans της σελίδας του Ble - Ψωμί & Γλυκά να ψηφίσουν ένα από τα οχτώ προϊόντα που παρουσιάζονται στο διαγωνισμό Beat the Price. Ο διαγωνισμός διαρκεί επτά ημέρες (Δευτέρα – Κυριακή) και το προϊόν που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους πωλείται σε μειωμένη τιμή (-30%) για διάστημα μιας εργάσιμης εβδομάδας. Μετά από το τέλος κάθε διαγωνισμού η νέα εβδομάδα ξεκινά με καινούργια προϊόντα που διαγωνίζονται για τις ψήφους των καταναλωτών.

Το 1ο Beat the Price ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «νικήτρια» αναδείχθηκε η πάστα Panacota, η οποία πωλείται σε μειωμένη τιμή (-30%) για την τρέχουσα εβδομάδα, όλο το 24ωρο, στο Blé της Αγίας Σοφίας 19 & Γ. Σταύρου και της Εγνατίας 138 & Π. Π. Γερμανού.
Το 2ο Beat the Price ξεκίνησε τη Δευτέρα (12/12/11) και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα μας.

Join us

Ble Ψωμί & Γλυκά


29/12/2011

Ζεστή καρδιά από το Blé

ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΤΗΡΙ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ GLUHWEIN ΒΟΗΘΑΜΕ ...

Ζεστή καρδιά από το Blé

ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΤΗΡΙ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ GLUHWEIN ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗ «ΜΕΛΙΣΣΑ»

To Blé - Ψωμί & Γλυκά στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλει το Ίδρυμα Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα και να κρατήσει την πόρτα της Στέγης ανοιχτή.

Το Ble θα διαθέσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του ζεστού κρασιού Gluhwein στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα». Με κάθε ποτήρι από το παραδοσιακό, χριστουγεννιάτικο, γερμανικό, ζεστό κρασί Gluhwein, που ετοιμάζουμε στο Blé της Αγίας Σοφίας 19 & Γ. Σταύρου, προσφέρουμε τη βοήθεια μας στα παραμελημένα, κακοποιημένα, ορφανά και άπορα κορίτσια σχολικής ηλικίας.
Στο Ble φτιάχνουμε το Gluhwein, με μούστο από ξινόμαυρα σταφύλια, γαρύφαλλο, πορτοκάλι και κανέλα, όπως ορίζει η παραδοσιακή γερμανική συνταγή.

Παράλληλα συνεχίζεται ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός Beat the Price στη σελίδα μας στο Facebook και κατεβάζουμε την τιμή σ’ ένα προϊόν κάθε εβδομάδα. Ο διαγωνισμός διαρκεί επτά ημέρες (Δευτέρα – Κυριακή) και το προϊόν που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους fans της σελίδας Blé - Ψωμί & Γλυκά πωλείται σε μειωμένη τιμή (-30%) για διάστημα μιας εβδομάδας.

Το 3ο Beat the Price ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «νικητής» αναδείχθηκε το Παντσερότο Βασιλικού, το οποίο πωλείται σε μειωμένη τιμή (-30%) για την τρέχουσα εβδομάδα, όλο το 24ωρο, στο Blé της Αγίας Σοφίας 19 & Γ. Σταύρου και της Εγνατίας 33 & Π.Π. Γερμανού.

Το 4ο Beat the Price θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα μας.

Join us

Ble Ψωμί & Γλυκά


05/03/2012

We roast our coffee

Το Blé σερβίρει φρεσκοψημένο καφέ από ...

We roast our coffee

Το Blé σερβίρει φρεσκοψημένο καφέ από τα δικά του χαρμάνια

Το Blé καινοτομεί και εισάγει στη Θεσσαλονίκη τη φιλοσοφία της micro roastery προσθέτοντας στη γκάμα των προϊόντων του μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων καφέδων από επιλεγμένα χαρμάνια που καβουρδίζονται στο χώρο του καταστήματος, στην οδό Αγίας Σοφίας & Γεωργίου Σταύρου.

Το Blé πιστό στις αξίες της ολιστικής προσέγγισης και της αναζήτησης της υψηλότερης ποιότητας στην παρασκευή και διάθεση των προϊόντων του, επέλεξε το δύσκολο δρόμο της επεξεργασίας των δικών του χαρμανιών. Πρωτοπορεί και εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο παρασκευής φρεσκοψημένου καφέ που εισάγει από επιλεγμένες περιοχές των τροπικών χωρών, οι οποίες φημίζονται για τις ανώτερες ποικιλίες καφέ που καλλιεργούν με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Φέρνουμε στη Θεσσαλονίκη ποικιλίες 100% Arabica από εννέα διαφορετικές χώρες καφέ.

Ειδικότερα, διαλέγουμε ποικιλίες από τρεις οικογένειες καφέ μαζεμένων σπόρο - σπόρο με το χέρι στην κατάλληλη περίοδο ωρίμανσης τους. Επιλέγουμε ποικιλίες από την Κεντρική και Λατινική Αμερική που φημίζονται για ήπια και γλυκιά γεύση και πλούσιο άρωμά, από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή με αρώματα φρούτων και λουλουδιών και δυνατό χαρακτήρα και από τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού και την Ινδονησία με ιδιαίτερα αρώματα μπαχαρικών και ξηρών καρπών και πλούσιο σώμα .

Ο Ιταλός τορεφατόρε μας επιλέγει και συνδυάζει τους κόκκους του καφέ στις σωστές αναλογίες και αφού τους καβουρδίσει στον κατάλληλο χρόνο δημιουργεί χαρμάνια ανώτερης ποιότητας, περίπλοκα, πλούσια σε αρώματα με ζωηρή φρεσκάδα.
Όπως στα γλυκά και τα ψωμιά μας έτσι και στα προϊόντα του καφέ, το μέλημα μας είναι να αναδεικνύουμε την ισορροπία στις γεύσεις. Γι’ αυτό, με σεβασμό στις απαιτήσεις που έχουν οι γευσιγνώστες και οι λάτρεις του καλού gourmet καφέ, συνδυάζουμε έξι διαφορετικές ποικιλίες για δύο γουλιές εσπρέσσο. Για να βγουν τα τροπικά αρώματα φρούτων, λουλουδιών και σοκολάτας πάνω από τις πικάντικες νότες που αντιλαμβάνεται ο ουρανίσκος, να λεπτύνει ευχάριστα η οξύτητα και να τελειώσει αφράτα και γλυκά μέσα στο στόμα ο καφές θέλει τέχνη και εμπειρία κάθε μέρα .

Κάθε μέρα στο Βlé φρέσκος καφές.

Έως 31 Μαρτίου προσφέρουμε τους δικούς μας καφέδες στη μισή τιμή.