ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ    ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     

Rheinländer Brot (ψωμί Ρηνανίας)


Όπως ορίζει η παραδοσιακή συνταγή από τη Ρηνανία, φτιάχνουμε το ψωμί με Γερμανική σίκαλη, μαλακό στάρι και αφρό προζυμιού σίκαλης με ήπια οξύτητα. Απαιτεί μεγάλο χρόνο ωρίμανσης σε πινακωτή καλαμιάς και ψήνεται σε δυνατή φλόγα στην πέτρα. Έτσι αποκτά τη λεπτή κρατσανιστή και πολύ σκούρη κόρα του, χαρακτηριστική για την «πικάντικη» γεύση της, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με την ανάλαφρη ψίχα του.