ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ    ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ     

ψωμί ρίζα


Το ψωμί Ρίζα ζυμώνεται με μαλακό σιτάρι και δύο διαφορετικά προζύμια σιταριού (από μαλακό και σκληρό σιτάρι), χωρίς καθόλου μαγιά. Η απουσία μαγιάς απαιτεί μεγάλο χρόνο ωρίμανσης και διπλάσιο χρόνο ψησίματος, ενώ του χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στην ψίχα και την κόρα και μεγάλη διατηρησιμότητα. Χαρακτηριστικό του ψωμιού είναι η άγρια, με χαρακτηριστικά αρώματα κόρα και η γεμάτη κυψέλες ψίχα του, λόγω του μεγάλου χρόνου ωρίμανσης της ζύμης.