Happy landings!

Λαχταριστοί κουραμπιέδες από φρέσκο βούτυρο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, ραντισμένοι με κονιάκ και ροδόνερο και πασπαλισμένοι με άχνη ζάχαρη. Τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!
Φυσικά, το διάσημο χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει τη δική του ιστορία η οποία μας πάει πίσω στον ...7ο αιώνα! Φαίνεται ότι κατάγεται από την Περσία ή από τον Λίβανο και είναι δημοφιλές γλυκό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Η ονομασία του προέρχεται από το αλβανικό kurabie ή gurabie. Στα τουρκικά είναι kurabiye.